VIDEO // O grupare de traficanți de droguri prin Telegram a fost destructurată de Poliție

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că suspecții, prin intermediul aplicației Telegram, primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari (1-2kg.) pe care le ridicau, apoi le ambalau în doze mai mici pentru magazinele online, dar și pentru consumatorii finali. Ulterior le distribuiau în locuri ascunse pe teritoriul mun. Chișinău.

În cadrul acțiunilor de documentare, ofițerii de investigație au stabilit că un bărbat de 34 de ani și o femeie de 26 ani, locuitori ai mun. Chișinău, ar activa în calitate de curieri de droguri prin Telegram, fiind responsabili de plasarea drogurilor de tip PVP în cantități deosebit de mari în ascunzișuri.

Suspecții au fost reținuți în flagrant într-un cartier privat din capitală în timp ce plasau droguri. Asupra femeii polițiștii au depistat 70 de grame de droguri de tip PVP în valoare de 42 000 de lei.

Femeia a fost reținută pentru 72 de ore, iar concubinul acesteia este cercetat în stare de libertate.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari, iar conform legislaţiei în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane implicate în acest caz.

Total
0
Shares
Total
0
Share