VIDEO // O secție de la Institutul Mamei și Copilului, renovată cu suportul A.S.I.C.S.

Încă o misiune îndeplinită pentru Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului! Secția Chirurgie Nou-Născuți de la Institutul Mamei și Copilului a fost inaugurată, după o reparație capitală. Lucrările au fost gestionate de MAD-Aid Moldova, asociație care și-a asumat responsabilitatea renovării, dar și colectarea de fonduri, iar A.S.I.C.S. a contribuit cu o donație totală de 400 000 de lei în acest proiect.

După 12 ani de activitate, fondatoarea Asociației MAD-Aid a recunoscut că a implementat cel mai complicat proiect de până acum.

VICTORIA DUNFORD, fondatoarea Asociației MAD-Aid: “Nu era posibil doar cu aportul meu sau al altor câtorva persoane. Dovadă este și ”Copacul generozității” în care, pe fiecare frunză, este scris numele fiecărui donator. Sperăm că veți fi alături de noi și pentru alte spitale din Moldova. Împreună putem face schimbarea. Mulțumesc tuturor donatorilor!”

În Secția de Chirurgie a Nou-Născuților de la Institutul Mamei și Copilului sunt realizate cele mai complicate intervenții chirurgicale de care au nevoie bebelușii abia veniți pe lume. Deschisă în 1986, secția nu a beneficiat de reparații timp de aproape 38 de ani, iar medicii dădeau o luptă inegală, în condiții precare, pentru a salva viețile micilor pacienți.

SERGIU GLADUN, director Institutul Mamei și Copilului: “În fiecare an, medicii din Secția Chirurgie Nou-Născuți realizează în jur de 700-800 de intervenții chirurgicale. Din parte întregului colectiv IMC, din partea pacienților, vă spun un mare mulțumesc! Sperăm că acesta nu este ultimul proiect în instituția noastră.”

Preşedintele Consiliului A.S.I.C.S. a precizat că nu există apreciere mai frumoasă decât să vezi că suportul pe care îl oferi se materializează în rezultate frumoase.

ALEXANDRU GÎSCĂ, președintele Consiliului A.S.I.C.S.: “Mulțumim Victoriei Dunford pentru că ne-a atras în acest proiect extrem de important pentru societate. Sunt convins că în viitorul apropiat ne vom reuni aici la inaugurarea unei alte secții. Așa cum sugerează și sloganul A.S.I.C.S. noi – susținem pentru că ne pasă!”

La eveniment a participat și E.S. Fern Horine, ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în Republica Moldova, care a apreciat înalt calitatea lucrărilor și solidaritatea din jurul acestui proiect. Acesta nu este singurul proiect pe care A.S.I.C.S. îl susține la Institutul Mamei și Copilului. Asociația a contribuit suplimentar cu 500 000 de lei pentru renovarea blocurilor sanitare din cadrul secției Lăuzie nr.1, precum și a Secției de vaccinare. În total, contribuția A.S.I.C.S. și a partenerilor noștri la IMC se ridică la peste un milion de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share