Alte știri

VIDEO // O tânără a decedat, după procedura de fertilizare in vitro la Terramed. Familia sesizează Procuratura

Pinterest LinkedIn Tumblr

Familia unei femei de 30 de ani, care a murit după o operație de fertilizare in vitro la Terramed, a depus plângere la Procuratura municipiului Chișinău, cerând să fie examinate circumstanțele și cauzele decesului, informează IPN.

Într-o conferință de presă la IPN, Ștefan Sârbuleț, soțul tinerei, a comunicat că procedura le-a fost recomandată de către un medic de la Clinica „Terramed”, care le-a spus că este singura modalitate de a concepe copii. După un tratament pre-operație, la 26 august a avut loc intervenția chirurgicală, în care tinerii i s-a oprit inima. Deși rudele au insistat ca tânăra să fie transportată la „MedPark”, conducerea „Terramed” a decis să o ducă la Institutul de Medicină Urgentă, unde o aștepta un medic ca să o consulte.

Bărbatul spune că, până la intervenție, au fost informați despre riscurile pe care le poate avea procedura de fertilizare in vitro, însă nimeni nu le-a vorbit despre riscul de deces.

Veronica Cernogal, nașa soților Sârbuleț, spune că fina sa, Cristina Sârbuleț, părea sănătoasă, nu suferea de vreo boală cronică și că toate analizele efectuate înainte de fertilizarea in vitro au fost bune. Femeia spune că personalul de la „Terramed” a manifestat o atitudine blamabilă după acest caz. Au tratat cu aroganță familia și nici măcar nu au eximat compasiune sau condoleanțe.

Medicii din afara instituției, consultați de familie, sunt de părere că decesul tinerei de 30 de ani a survenit din cauza anesteziei administrate.

Angela Țoncu, mama tinerei, spune medicul care a examinat-o pe fiica sa după operația de fertilizare in vitro ar lucra în paralel și la Clinica „Terramed”, sugerând că acesta a fost motivul pentru care au dus-o la Institutul de Medicină Urgentă, și nu la MedPark, cum a solicitat familia.

Odată ce va obține rezultatele expertizei medico-legale, familia va cere o expertiză medico-legală și peste hotarele Republicii Moldova, a precizat Sorina Arnăuț, avocata familiei, care cere și Ministerului Sănătății să investigheze acest caz.

În adresarea depusă la Procuratură este specificat și faptul că instituția medicală nu le-a eliberat bonuri de casă pentru serviciile plătite: 3 mii de euro pentru operație și 500 de lei pentru fiecare vizită a femeii spital.

loading...

Comments are closed.