VIDEO // Ofițerii INI au anihilat o schemă de transportare a alcoolului etilic evaluat la 18 000 000 de lei

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au anihilat o schemă de transportare a alcoolului etilic evaluat la 18 000 000 de lei, în nordul și sudul republicii, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022.

Grupul infracțional transporta alcoolul fără timbre de acciz în vederea scoaterii lui din țară, prin contrabandă, pentru comercializare în Ucraina. Pentru anihilarea schemei, sub conducerea procurorilor PCCOCS au fost efectuate 40 de percheziții și peste 30 de măsuri speciale de investigații în privința membrilor a șase grupuri infracționale implicate.

În rezultat, oamenii legii l-au documentat în flagrant pe unul dintre organizatori, un bărbat din Ialoveni, cu vârsta de 48 de ani, în timp ce transporta alcool etilic cu un cost estimat la 1,4 milioane de lei, în preajma orașului Florești.

Un alt lot de produs, în valoare de 5 milioane de lei a fost ridicat în cadrul perchezițiilor, precum și peste 300 000 de lei proveniți din comercializarea alcoolului etilic.

Alcoolul era transportat cu unități de transport adaptate, cu rezervoare ascunse în care era depozitat produsul, ceea ce fără dotare tehnică specială nu putea fi depistat, până la verificarea fizică propriu-zisă.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv sub aspectul financiar-paralel, în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în acțiunile de contrabandă (inclusiv tentative) și spălare de bani, care însă la acest stadiu se prevalează de prezumția nevinovăției. Alte amănunte din dosarul penal urmează să fie făcute publice odată cu avansarea investigațiilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share