Social

VIDEO // Ofițerii Serviciului Vamal au depistat alte două loturi de țigarete fără acte de proveniență

Pinterest LinkedIn Tumblr

La diferență de doar o zi, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au depistat două loturi de țigarete fără acte de proveniență, o parte dintre acestea fiind introduse clandestin în țară, cu ocolirea posturilor vamale. În total, vameșii au ridicat 1 083 000 de țigarete de diferite mărci.

În primul caz, în baza unor informații deținute cu privire la activitatea infracțională a unui conațional, în vârstă de 32 de ani, funcționarii vamali au efectuat verificări la o adresă din raionul Briceni. La domiciliul unei rude a bărbatului, mai exact în curtea casei de locuit, au fost depistate și ridicate 438 000 de țigarete marca ”Winston”, fără timbre de acciz și cu semne vizibile de contrafacere.

Cercetările preliminare indică faptul că țigările erau introduse fraudulos în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, astfel fiind ocolite posturile vamale în vederea eschivării de la plata pentru mărfurile accizate.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în apropierea comunei Grătiești, după ce o patrulă a echipelor mobile a tras pe dreapta, pentru verificări, un autocamion.

În cadrul controlului vizual al semiremorcii, au apărut suspiciuni legate de modificarea elementelor constructive ale acesteia, motiv pentru care a fost luată decizia escortării autovehiculului în zona de control vamal proximă. În rezultatul demontării pereților semiremorcii, au fost depistate zeci de cutii care conțineau 645 000 de țigarete de diferite mărci, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Conform informațiilor preliminare, produsele din tutun urmau să fie transportate și comercializate ilegal în Uniunea Europeană.

Loturile de țigări și autocamionul au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt documentate pentru trafic ilicit cu produse din tutun. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor legale.

 

loading...

Comments are closed.