Social

(video) Organele de drept din Republica Moldova și Bulgaria au capturat o grupare transnațională specializată în vânzarea drogurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii unei grupări internaționale specializate în traficul de droguri în proporţii deosebit de mari au fost reținuți în Bulgaria.

Astfel, Direcţia Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și reprezentanții organelor de drept din Bulgaria au reușit să rețină două persoane din această grupare, ce au vârsta cuprinsă între 39 și 48 de ani, originari din Republica Moldova și Bulgaria.

Timp de opt luni de documentare a grupării infracționale, polițiștii au stabilit că afacerea ilegală le-ar fi adus traficanţilor un profit de circa 3 milioane de lei.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către Direcţia Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională ”CCPI” și reprezentanții Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii ”SELEC”, Direcția Combaterea Crimei Organizate din Bulgaria, a fost identificat gruparea criminală organizată, formată din cetățeni ai Republicii Moldova și Bulgariei, care direct sunt implicați în creșterea, cultivarea, transportarea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul țărilor UE.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigații de reprezentanții celor două state, la 13 iulie 2018, doi membri ai grupului au fost reținuți în Bulgaria. În urma perchezițiilor, la unul dintre bărbați au fost depistate 14 kg de substanțe narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, înpachetate în cinci saci de polietilenă. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de ”Ghidropon” la un preț de 3500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Totodată, în urma expedierii informației acumulate de INI și PCCOCS, colegilor omologi din Bulgaria, a fost demascată o fabrică clandestină de cultivare, creștere în cantități mari a substanțelor narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, în orașul Kicevo, fiind reținut și proprietarul imobilului în care era asamblată fabrica clandestină.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului infracțional au roluri bine determinate în organizarea, monitorizarea procesului de creștere și cultivare a plantelor de canabis, cu ulterioara comercializare acestora pe piața tenebră a Uniunii Europene.

La moment, suspecții sunt arestați pe un termen de 60 de zile ca bănuiți în comiterea infracțiunii prevăzute prevăzute de  Cod Penal al Bulgariei. La fel, este reținut și automobilul unui suspect de model ”Mercedes”, cu ajutorul căreia transportau substanțele narcotice.

În prezent, INI și PCCOCS, în comun cu colegii Bulgariei, întreprind un șir de măsuri speciale de investigații și procesual penale, în scopul acumularii probelor pertinente în privința complicilor, dar și în scopul dezmembrării definitive a grupului criminal organizat.

loading...

Comments are closed.