Alte știri

VIDEO // PACE explică cum va lupta cu corupția

Pinterest LinkedIn Tumblr
Grupul FreeMoldova organizează discuții între partidele politice și diaspora. Moderatorul invită câte un reprezentant al fiecărui partid participant la aceste alegerile parlamentare anticipate. Invitatul ediției de ieri, 2 iunie a fost Denis Roșca, Doctorand în economie, Prim-vicepreședinte al Partidului PACE.

Denis Roșca, fiind întrebat ce facem cu corupția din țara noastră, a enumerat câteva puncte cum putem scăpa în Republica Moldova de mită și corupție și care este planul partidului din care face parte.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit acestuia, în țara noastră trebuie să micșorăm numărul impozitelor, colectarea cărora costă mai mult decât venitul din ele.

„De exemplu impozitul pe câini, care aduce pe an câteva mii de lei, dar pierderi pentru aparatul care administrează colectarea lui costă  zeci de milioane de lei. O altă idee ar fi micșorarea perioadei de a primi acte și autorizațiile permisive”, a menționat Denis Roșca.

Amintim că în afară de aceasta, anterior, liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc a declarat că PACE promite ca pentru corupție pedeapsa să fie pușcărie și confiscarea averii.

„Ne vom axa pe prevenirea și combaterea corupției. Avem convingerea că hoții care ne fură țara și neamul merită doar pedeapsa cu închisoarea și confiscarea averilor dobândite ilegal”.

Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.