Alte știri

VIDEO // PACE protestează la procuratură: „Nu ne împiedicați să ne întâlnim cu alegătorii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidații PACE au fost chemați la procuratură pentru audieri. Majoritatea lor sunt femei care nu au nimic de-a face cu acțiunea politică din Sângerei. Potrivit celor din PACE, procuratura continuă încercările de a intimida, la comanda guvernanților, partidul și activiștii săi. Partidul asociază acest lucru cu dezvăluirile recente făcute de către liderul său, Gheorghe Cavcacliuc, ale schemelor de corupție și consideră acest lucru ca o altă încercare de presiune.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Ținând cont de toate acestea, Partidul PACE consideră că acțiunile procurorilor sunt motivate politic și au drept scop împiedicarea desfășurării campaniei electorale. În timp ce candidații altor formațiuni, despre care am demonstrat cu lux de amănunte că au grave probleme de integritate, iar unii chiar și cu legea, sunt ignorați, reprezentanții PACE sunt hărțuiți și intimidați de către procuratură, transformată în instrument de luptă politică”, au menționat cei din PACE.

Scopul acestor acțiuni, în opinia membrilor PACE, este de a bloca întâlnirile candidaților partidului PACE cu alegătorii, în contextul în care popularitatea formațiunii politice crește permanent.

„Atragem atenția că presiunile din partea unor instituții de stat s-au intensificat după ce liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat public despre o întâlnire secretă dintre procurori, politicieni și lideri criminali, la care s-a discutat în ce mod ar fi posibilă eliminarea din campanie electorală a PACE și a lui Cavcaliuc”, au mai atenționat membrii PACE.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a atras atenția publicului după ce a anunțat că va deferi justiției 30 de actuali și foști demnitari – deputați și miniștri, pentru acte de corupție, dar și după ce a demonstrat că pe listele electorale ale unor partide sunt candidați narcomani, dar și care sunt bănuiți de trucare a licitațiilor de achiziții publice

Într-un LIVE pe pagina sa de Facebook, Cavcaliuc a declarat că toți se tem acum, inclusiv după dezvăluirile pe care le-a făcut și a arătat narcomanii de pe liste și bandiții de pe diferite liste care se rup la guvernare și in parlament iar procuratura îi hărțuiește pe dânsu și pe colegii lui.

„Ați văzut ca au blocat mai mult de 14 zile deja banca, că nu ne-au deschis contul. Procuratura ne hărțuiește pe mine și pe colegii. Clar lucru că eu le sunt incomod, partidul PACE le este incomod, noi toți ca echipă le suntem incomozi.

Pe parcursul acestei săptămâni, Gheorghe Cavcaliuc împreună cu alt candidat de pe lista PACE, Valentina Geamănă vor avea întâlniri cu diaspora din mai multe țări.

„Voi nu aveți idee ce mesaje pozitive, ce susținere masivă avem din partea diasporei. Noi vom reuși, fi-ți siguri de asta”, a mai menționat Cavcaliuc.

loading...

Comments are closed.