Politic

(video) Partidul Democrat depune o sesizare la Curtea Constituțională privind suspendarea președintelui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații democrați au depus o sesizarea la Curtea Constituțională (CC) în legătură cu refuzul repetat al președintelui Igor Dodon privind numirea mai multor membri ai Guvernului.

PDM solicită Înaltei Curți suspendarea atribuțiilor lui Igor Dodon privind numirea unor miniștri, această prerogativă urmând să-i revină speakerului Parlamentului, Andrian Candu.

Refuzul deliberat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a propunerii repetate a prim-ministrului constituie o încălcare gravă a obligațiilor sale constituționale și poate fi considerată o situație în care președintele este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile. Drept urmare, interimatul în astfel de situații este asigurat de președintele Parlamentului sau de prim-ministru.

La sfârșitul lunii octombrie a fost numit în funcție ministrul Apărării, Eugen Sturza, tot prin aceeași procedură. Decretul de numire a fost semnat atunci de Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a suspendat atribuțiile lui Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.