Politic

VIDEO // Partidul PACE vine în ajutor bătrânilor și arată incompetența PAS fața de propriul popor care moare de foame

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa, formațiune condusă de către Gheorghe Cavcaliuc, îndeamnă partidele politice să renunțe la alocațiile din bugetul de stat, redirecționând acești bani pentru procurarea pâinii pentru persoanele nevoiașe. PACE este prima formațiune dispusă să renunțe la aceste alocații de stat, dar solicită garanții de la autorități că banii vor fi cheltuiți anume pentru pâine.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa a vorbit și despre ilegalitățile și incompetentele guvernării PAS, care îl loc să se ocupe de guvernarea țării, grija față de oameni, se plânge că nu sunt capabili de a administra treburile țării. Iar pe de altă parte, cei de la guvernare sunt preocupați de a fura din bugetul de stat prin scheme și nimicirea oponenților politici prin toate metodele posibile asemenea unui stat totalitar.

Cei de la PACE au vorbit despre faptul că au sesizat misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, cum ar fi OSCE, Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii și Delegația UE la Chișinău despre acțiunile ilegale și criminale ale guvernării PAS/Maia Sandu.

Nadejda Tatarciuc, secretar general al formațiunii, a declarat că de-a lungul timpului PACE a venit cu un șir de inițiative pentru oameni, printre care și distribuirea produselor alimentare familiilor nevoiașe. A fost elaborat și un plan anti-criză, dar guvernarea a preferat să nu facă nimic pentru populație. Pentru a distrage atenția de la problemele existente, guvernarea denigrează alte partide. Recent, „la indicația abuzivă a guvernării, Partidului Acasă Construim Europa i-au fost închise conturile, astfel încât să-i fie împiedicată activitatea”, a subliniat secretarul general al formațiunii.

La rândul ei, Natalia Guzun, vicepreședinte PACE, a menționat că numeroși bătrâni, familii cu mulți copii adună bănuț cu bănuț ca să-și cumpere o pâine. „Recent, PACE a lansat o campanie de distribuție gratuită a pâinii în raioanele Hâncești, Sângerei, Drochia și Otaci. Am distribuit circa patru mii de pâini persoanelor nevoiașe”. „Am acumulat donații de la susținătorii PACE, am procurat pâine și am transmis organizat tuturor care au cerut. Ne-am organizat rapid, cu toate că și aici, pentru așa un gest milos, s-au creat foarte multe impedimente, prin blocarea conturilor, prin interzicerea de a desfășura acțiuni în unele localități etc. Vreau să vă spun că este o dezamăgire totală în societate privitor la evoluția lucrurilor. Au exista așteptări enorme în societate”, a mai spus vicepreședinte PACE.

Prim-vicepreședintele PACE, Denis Roșca, a remarcat că este înțelept ca partidele să renunțe la banii prevăzuți în buget în favoare procurării de pâine. „42 de milioane de lei este echivalentul la 14 milioane de pâini. Și avem de ales între a salva pensionarii în perioada grea sau să întreținem niște partide. În momentul în care partidele nu renunță, ei dau confirmarea că sunt interesați doar de un grup implicat în politică și nu îi reprezintă pe cei care i-au votat”, a declarat Denis Roșca.

Denis Roșca a mai spus că autoritățile trebuie să elaboreze un mecanism transparent prin care banii pentru partide să fie redirecționați pentru achiziția pâinii și distribuirea acesteia către populația nevoiașă.

loading...

Comments are closed.