Politic

VIDEO // PAS și-a făcut campanie electorală pe seama mamei cu 5 copii, pe care Maia Sandu nu a grațiat-o

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut de 8.000 de euro. Despre aceasta a anunțat avocatul femeii pe rețelele de socializare.

„În ţara hoţilor şi a furtului miliardului, face puşcărie doar o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi, după ce tatăl lor i-a abandonat. Cererea de graţiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferinţa lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima Preşedintelui Ţării”, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

Cazul acestei femei a devenit cunoscut anul trecut, când instanța i-a dictat sentința. În campania electorală din vara anului 2021, echipa PAS a condamnat arestul femei.

„O mamă cu 5 copiii este condamnată la ani grei de închisoare, pentru că nu are posibilitatea să întoarcă un credit. Este o rușine să vezi cum tinerii rămân fără părinți”, a declarat Alina Dandara, vicepreședinta PAS Youth, în cadrul unui flashmob intitulat „100 de tineri au atenționat asupra problemelor generației lor în Moldova și au prezentat angajamentele PAS pentru tineri”.

loading...

Comments are closed.