VIDEO // Patru minori din capitală au fost reținuți de poliție. De ce fapte sunt suspectați

 

Patru minori cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, originari din capitală, au fost reținuți pe urme fierbinți de către polițișii Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Dierecție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal.

Polițiștii fiind implicați în serviciu și patrulând sectorul încredințat, au receptat informația de la serviciul unic 112, precum că pe str. Ginta Latină, un bărbat a fost deposedat în mod deschis de bunurile materiale. Echipajul imediat s-a deplasat la fața locului fiind solicitată și grupa operativă a Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana. La locul faptei victima, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a comunicat polițiștilor că în timp ce se deplasa pe stradă de el s-au apropiat 4 tineri și în mod deschis i-au sustras telefonul mobil „Samsung Galaxy A-30” și alte bunuri personale. Totodată bărbatul a comunicat forțelor de ordine semnalmentele făptașilor și cum erau îmbrăcați. Prejudiciul cauzat a fost estimate de către partea vătămată la 7 900 lei.

Astfel, în urma reacționării prompte a polițiștilor suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Indivizii au fost recunoscuți de către partea vătămată.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, iar bunurile sustrase au fost depistate asupra lor. Minorii nu sunt la prima abatere anterior aceștia au mai fost implicați în comiterea infracțiunilor de acest gen.

Actualmente indivizii sunt  cercetaţi penal în stare de libertate pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

https://www.facebook.com/politiacapitalei.md/videos/2720898601531350/

Total
0
Shares
Total
0
Share