VIDEO // Patru moldoveni, reținuți pentru contrabandă cu țigări: Unul a încercat să fugă din Moldova, altul era organizatorul schemei

Poliția de Frontieră informează noi detalii într-un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-române, în care persoanele reținute sunt implicate în contrabandă cu țigări. Ba mai mult un bănuit în cauza penală a încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

În urma acțiunilor întreprinse, a fost fixat în data de 18 martie 2024 un caz de trecere frauduloasă din Republica Moldova în România, peste Prut, a trei persoane – cetățeni moldoveni.

Ulterior, în data de 20 martie 2024, ca urmare a valorificării schimbului de date și informații, autoritățile române au descoperit într-o zonă împădurită, patru colete voluminoase, ce conțineau țigarete de contrabandă. În context, organul de anchetă a stabilit că scopul celor trei persoane, de fapt este trecerea ilegală a produselor de tutungerie pe teritoriul Uniunii Europene.

În continuarea investigațiilor, la data de 21 martie 2024, au avut loc percheziții la domiciliile celor trei persoane. Ca rezultat, au fost ridicate mai multe obiecte utilizate în infracțiunea comisă, precum o barcă gonflabilă, un autoturism și mijloace tehnice de comunicare la distanță.

De asemenea, în data de 22 martie 2024, al patrulea suspect, care a fost observat prin intermediul tehnicii speciale de supraveghere, dar reușise să se eschiveze, a fost identificat și reținut. Acesta nu ar fi la prima abatere de la lege, având antecedente penale.

Totodată, în urma măsurilor de investigații speciale, a fost constatată implicarea încă a unui figurant pe cazul dat care avea rolul de organizator.

Acționându-se prompt, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul International Chișinău, persoana a fost reținută chiar în momentul tentativei de părăsire a Republicii Moldova.

Sub conducerea Procuraturii Hîncești, investigațiile pe cazul dat continuă în vederea stabilirii persoanelor implicate, inclusiv toate circumstanțele producerii evenimentului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share