(Video) Pavel Filip: 37 de servicii publice vor fi supuse reingineriei în perioada următoare

pdm, 37 de servicii publice vor fi supuse reingineriei Pavel Filip, Modernizarea și digitizarea serviciilor înseamnă aducerea acestora mai aproape de cetățean

Reforma administrației publice și modernizarea serviciilor publice în beneficiul cetățenilor sunt prioritare pentru Guvern. Progresele înregistrate și următoarele acțiuni  în acest domeniu au fost examinate în cadrul primei ședințe din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Administrației Publice(CNRAP), prezidată de  prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a menționat că platforma CNRAP s-a dovedit a fi una eficientă,atunci când vorbim despre monitorizarea și evaluarea progreselor înregistrate în implementarea politicilor Guvernului în domeniul reformei  administrației publice. „Cred că cel mai important element din reforma administrației publice este confortul cetățeanului. De aceea, prin modernizare și digitizare o să aducem serviciile publice cât mai aproape de cetățean. Totodată, ne propunem să micșorăm numărul de servicii. Asta înseamnă o reformă adevărată în confortul cetățeanului”, a spus Pavel Filip.

În urma inventarierii, a fost prezentată și aprobată lista prioritară de 37 de servicii publice care vor fi supuse reingineriei în perioada următoare. „Încă de pe timpul când eram ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor băteam la ușă și explicam ce înseamnă, de fapt, guvernarea electronică, pentru că toți înțelegeau acest lucru ca o digitizare simplă a proceselor și serviciilor. De fapt, este o altă abordare a guvernării în general, pentru că în epoca informațională nu se mai poate guverna clasic pe piramidă. Procesele au viteză mult mai înaltă, de aceea, guvernarea trebuie să se întâmple pe orizontală”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a precizat că acum Agenția de Guvernare Electronică care a început inventarierea prestatorilor de servicii publice, a listei de servicii, a sistemelor informaționale, astfel ca să se lucreze pe o singură platformă, se află pe drumul corect.

Total
0
Shares
Total
0
Share