(Video) Pavel Filip: Acordul cu privire la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA a fost aprobat

Noul ambasador al SUA, Dereck Hogan, s-a întîlnit cu Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, partidul democrat, pdm, statele unite ale americii, occident rusia geopolitica 

Cabinetul de miniștri în frunte cu Pavel Filip a hotărât marți, 11 iunie, să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova. De asemenea, Guvernul Filip a decis în ședința transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim.

”Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a menționat premierul Pavel Filip.

Ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară.

Amintim că actualmente sediul Ambasadei SUA în Moldova se află pe str. Alexei Mateevici din Chișinău, iar noul sediu va fi construit pe terenul fostului Stadion Republican de pe str. Ismail. Liderii de opoziție Dodon și Maia Sandu s-au opus deciziei luată de Pavel Filip și PDM.

sursa video: Publika.md

Total
0
Shares
Total
0
Share