(video) Pavel Filip cere măsuri urgente pentru finalizarea reparației traseului Chișinău-Ungheni

pavel filip, guvernul filip, ministerul economiei si infrastructurii, reparatia drumurilor, drumuri bune, drumul chisinau ungheni reparat, drumuri ungheni

Prim-ministrul Pavel Filip a dat termen două zile Ministerului Economiei și Infrastructurii și Administrației de Stat a Drumurilor să discute cu firma care efectuează lucrările pe traseul Chișinău-Ungheni și să ia o decizie referitor la finalizarea acestora.

Drumul urma să fie dat în folosință încă în iulie 2016, dar lucrările s-au tergiversat din cauza antreprenorului. „Pe oameni nu îi interesează motivele pentru care lucrările întârzie, nu îi interesează că această firmă a plătit din 2016 penalități de 360 mii de euro din peste 5 milioane de euro calculate, oamenii vor să meargă pe drum de calitate. Și noi avem o responsabilitate în fața cetățenilor”, a pus Pavel Filip.

Prim-ministrul a accentuat că nu va mai accepta amânarea lucrărilor și drumul va fi construit cu acest antreprenor sau altul. „Noi nu trebuie să așteptăm, dar trebuie să evaluăm situația așa cum este. Și trebuie să punem punctul pe „i”. Sau continuăm, dar atunci dvs. trebuie să demonstrați că puteți, să vă plătiți toate datoriile și să demonstrați că puteți lucra. Dacă nu, atunci trebuie să recunoașteți deschis că nu aveți posibilități să faceți asta. Dar nu trebuie să ne batem joc de oameni. Cu dvs. sau fără dvs., acest drum va fi finalizat”, a conchis premierul.

Valoarea lucrărilor pentru drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni se estimează la peste 55 milioane de euro.

În inspecție pe drumul Chișinău-Ungheni

Am dat termen 2 zile Ministerului Economiei și Administrației de Stat a Drumurilor, să discute cu firma care face lucrările pe traseul Chișinău-Ungheni, să ia o decizie și să spună deschis dacă porțiunea va fi finalizată în termen. Pe oameni nu îi interesează motivele pentru care lucrările întârzie, nu îi interesează că această firmă plătește din 2016 penalități de 360 mii de euro (din peste 5 milioane de euro calculate pentru 3 contracte), oamenii vor să meargă pe drum de calitate. Și noi avem o responsabilitate în fața cetățenilor.Dacă această companie nu își poate onora obligațiile, noi vom găsi soluții. Cu sau fără ei, drumul va fi reparat.

Опубликовано Pavel Filip Вторник, 28 мая 2019 г.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share