Politică

(video) Pavel Filip despre 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Au stopat proiectele pentru oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Multe promisiuni şi puţine realizări”, astfel a caracterizat pe scurt preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, cele 100 de zile de guvernare a alianţei PSRM-ACUM. Liderul democraţilor a menţionat că politicienii de la putere au început cu stângul, în ziua în care a avut loc aşa numita ”învestire” a Guvernului. Deşi constituţia spune clar:„Candidatul pentru funcţia de Prim-ministru va cere, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate”, acest guvern nu a avut un program de guvernare şi nu a demonstrat nici până acum că ar avea viziune. Liderul democraţilor a precizat că ceea ce îngrijorează cel mai mult este că în doar 3 luni actuala guvernare a reuşit:

  1. Politizarea la maxim a justiţiei şi instituţiilor publice. Sute de profesionişti au fost alungaţi pentru a-i înlocui cu membri de partid şi cumetri. Partajarea CNA-ului şi a Procuraturii, precum şi deja celebrul concurs de la Curtea Constituţională.
  2. Scumpiri în lanţ. Lumina deja s-a scumpit, autorităţile au anunţat că urmează gazul. Se scumpesc produsele alimentare, dar şi serviciile de transport. Lumina s-a scumpit cu până la 15% pentru locuitorii din nordul ţării, iar pentru cei de la sud şi centru – cu 5 procente. Chiar la început de mandat, autorităţile au anunţat şi creşterea tarifului la gaz. Nivelul de trai al populaţiei nu a crescut, la fel cum nu au crescut nici veniturile oamenilor.
  3. Stoparea proiectelor pentru oameni. În 3 luni actualul guvern nu a reuşit să construiască, dar a reuşit să distrugă: au tăiat finanţarea pentru Drumuri Bune, pentru Prima Casă şi au anulat proiectele Un doctor pentru tine, O nouă viaţă, 600 de lei pentru pensionari.
  4. Guvernul anti-business: Majorări de taxe şi impozite. Taxele şi impozitele pentru mediul de afaceri cresc continuu, oamenii îşi închid businessurile şi pleacă peste hotare.
  5. Deturnarea vectorului european. Astăzi în Republica Moldova prin activitatea actualului Guvern se creează tot mai multa confuzie în ceea ce priveşte relaţia cu UE.

„La 100 de zile de guvernare, ne simţim de parcă am cumpărat un produs la care am văzut multă publicitate la TV, iar acum, după perioada de probă, am înţeles că totul era doar reclamă, iar produsul nu funcţionează cum trebuie şi am vrea să-l returnăm. Ridicările de imunitate şi dosarele penale din ultima săptămână nu sunt altceva decât o încercare lamentabilă a actualei guvernări de a-şi acoperi eşecul acestor prime 100 de zile. Pentru că nu ştiu cum să ofere ”pâine”, dau oamenilor doar ”circ” şi spectacol”, a declarat liderul democraţilor.

Preşedintele PDM a subliniat că În ciuda presiunilor, dosarelor la comandă şi şantajului la care sunt supuşi membrii formaţiunii,  Partidul Democrat va vorbi de fiecare dată răspicat despre greşelile guvernării. „Vom fi o forţă de opoziţie constructivă, singura forţă care poate taxa fiecare abatere a acestui Guvern. PDM va proteja în continuare interesele cetăţenilor noştri şi interesele ţării”, a conchis Pavel Filip.

loading...

Comments are closed.