(Video) Pavel Filip la Gala AOAM: Împreună am reușit să facem reforme importante!

Pavel Filip la Gala AOAM, Împreună am reușit să facem reforme, astfel încât astăzi oamenii să simtă beneficii, asociatia oamenilor de afaceri, vlad plahotniuc pdm, partidul democrat din moldova, candu parlament 

Premierul Pavel Filip, alături de peste 1000 de antreprenori din țară, a participat în seara zilei de ieri la cea de-a treia ediție aGalei Antreprenorilor. În discursul său, premierul a menționat că organizatorul evenimentului – Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) este cea care sprijină Guvernul în dialogul cu reprezentanții businessului.

Potrivit premierului, stabilizarea situației economice și implementarea reformelor pentru mediul de afaceri au fost priorități de bază încă de la preluarea mandatului. Datorită creşterii economice şi îmbunătățirii mediului de afaceri, autoritățile au avut posibilitatea să facă investiții sociale. Doar într-un an de zile au fost construite mii de kilometri de drumuri, renovate sute de grădinițe, iar peste 1000 de familii tinere și-au cumpărat prima locuință în cadrul programului Prima Casă. În același timp, în 3 ani, pensiile s-au  majorat cu 47%, salariul mediu a crescut cu 50%, iar pensionarii care au un venit mai mic de 2000 de lei, dar și alte categorii de cetățeni, au primit ajutor de 600 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

,,Împreună cu dumneavoastră am reușit să facem aceste reforme, astfel încât astăzi toți să simtă beneficii. Pe de o parte, dumneavoastră, cei care reprezentați mediul de afaceri, pe de altă parte, oamenii, care au nevoie de salarii și pensii mai mari. Sunt rezultate obținute de echipa care este astăzi la guvernare prin muncă și sudoare”, a spus Pavel Filip.

Pentru a menține dinamica pozitivă, șeful Executivului a îndemnat oamenii de afaceri să interacționeze și în continuare activ cu autoritățile statului, exprimând convingerea că noul an va aduce noi succese pentru antreprenori, pentru economia națională și pentru fiecare cetățean în parte. ,,Am toată certitudinea că în această perioadă am reușit să punem un fundament și să începem a construi în Republica Moldova. Haideți să asigurăm această continuitate și în anul 2019, pentru că această construcție se va ridica cu o viteză mai mare, din simplul motiv că fundamentul a fost pus”, a conchis Pavel Filip.

Totodată, președintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc, a menționat că actuala guvernare  este unica care a reușit să realizeze în mare parte promisiunile făcute față de oamenii de afaceri, iar anul 2018 a fost cel mai bun din ultimii 10 ani în ce privește domeniul economic. ,,Ne dorim ca afacerile dvs. să prospere și în 2019, și în 2020, și în mulți, mulți ani după asta, pentru că mai bine pentru mediul de afaceri, înseamnă mai bine pentru țară. Mai bine pentru țară înseamnă mai bine pentru oameni, iar asta este scopul care ne unește. Dacă cifrele de afaceri și profiturile cresc, vor crește și încasările la buget, vor crește salariile şi va crește numărul locurilor de muncă’’,  a declarat Vlad Plahotniuc.

În cadrul evenimentului, zece tineri antreprenori au primit granturi din partea AOAM pentru dezvoltarea afacerilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share