VIDEO: Pavel Filip, președintele PDM, face lumină în cazul așa-numitelor scheme privind exportul de nuci

 

Ex-premierul Pavel Filip neagă faptul că ar avea vreo implicație în subiectul exportului de nuci, într-o reacție la acuzațiile lansate ieri de președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, potrivit cărora fostul Guvern a pus în aplicare o schemă care a dus la prăbușirea pieții miezului de nucă din R. Moldova, fiind avantajată o firmă condusă de rudele democratului, relatează ZiarulNational.MD

A fost scoasă de la naftalină povestea de serviciu – istoria cu nucile. Este o istorie pe care o folosesc de fiecare dată în campania electorală. Folosesc această minciună, pentru că nu au altceva. Au făcut o comisie de anchetă la Ministerul Agriculturii și nu au găsit nimic. Au făcut o comisie la Guvern și tot nimic. Acum, această comisie a ajuns la Parlament. Știți de ce? Pentru că în Parlament se fac declarații politice pentru care nu se poartă responsabilitatea”, a declarat astăzi Pavel Filip.

Fostul premier spune că e straniu faptul că Igor Munteanu a vorbit doar despre firma afiliată familiei sale: „Am impresia și aproape certitudinea că a făcut acest lucru, pentru că a început să protejeze pe cel care a monopolizat exporturile de nuci. E vorba de acea companie care avea 47% din exporturi. Nici nu a numit-o. Interesant, poate primește și bani de la acea companie deja. Urmează deja altă comisie de anchetă să stabilească asta.

Totodată, Filip a criticat faptul că s-a cerut ca, în termen de 48 de ore, să fie majorat prețul de achiziții la miezul de nucă. „Dacă nu, spun ei, atunci vor fi puse în aplicare instrumentele statului. Dar ce înseamnă asta? Cel care încalcă legea trebuie să fie pedepsit. Cred că au o abordare josnică, atunci când îți atacă familia, copiii. Declar cu toată responsabilitatea că nu am avut, nu am și nici nu am de gând să am tangență cu exportul de nuci. Ce debitează ei e o minciună grosolană și ei cunosc acest lucru”, a conchis Filip.
Tot în cadrul conferinței de presă, Pavel Filip a menționat că: „Nu există nicio localitate în care în ultimii ani echipa PDM să nu fi adus măcar o investiție. Fiecare primar PDM, fiecare candidat se poate mândri cu realizările echipei noastre: drumurile reparate în localități, familii care și-au cumpărat prima casă, mame care au primit cutia pentru nou născuți, părinți care și-au văzut copiii la grădinițe și școli renovate.
Oamenii merită o echipă care știe și poate realiza proiecte concrete. Și această echipă este echipa Partidului Democrat!

Total
0
Shares
Total
0
Share