Social

(video) PCCOCS a reținut în flagrant doi bărbaţi reţinuţi în momentul estorcării prin şantaj a 20000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale exercită conducerea urmăririi penale în cauza potrivit căreia 3 bărbaţi, domiciliaţi în oraşul Ocniţa, prin şantaj şi cu aplicarea violenţei fizice, au extorcat de la un tânăr 20000 de lei pentru o presupusă datorie.

Potrivit materialelor cauzei, la începutul lunii aprilie curent, tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost urcat forţat într-un automobil şi transportat la iazul din satul Naslavcea, unde, fiind ameninţat cu violenţă fizică şi înec, a fost impus să semneze o recipisă de recunoaştere a unei datorii inexistente de 20 000 lei, fiindu-i solicitată transmiterea banilor în termen de 2 săptămâni. De asemenea, victima a fost preîntâmpinată de realizarea ameninţărilor în cazul adresării la organele de drept.

La 12.04.2018, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, 2 dintre făptuitori au fost reţinuţi în flagrant delict. În cadrul percheziţiilor corporale, asupra acestora au fost ridicate mijloacele tehnice de comunicare şi mijloacele băneşti în sumă de 10 000 lei, primiţi de la victimă sub controlul procurorilor şi ofiţerilor de poliţie.

În prezent, se întreprind măsurile necesare pentru localizarea şi reţinerea celui de-al treilea suspect, dat în urmărire generală.

Investigaţiile pe caz sunt efectuate de către procurorii PCCOCS şi ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală a IGP, cu suportul ofiţerilor INI al IGP al MAI.

Pentru acţiunile comise, făptuitorii, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, riscă pedeapsa cu închisoare de la 10 la 13 ani.

loading...

Comments are closed.