Politic

Video, pe înțelesul tuturor: Ce înseamnă un partid Pro-Moldova în 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova va avea o poziționare mult mai clară pe scena politică, formațiunea și acțiunile ei vor corespunde aștepărilor moldovenilor de la un partid. PDM se va defini drept un partid Pentru Moldova, iar pe agendă vor figura doar problemele oamenilor. Despre asta a anunțat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința Consilului Politic Național a formațiunii.

Potrivit liderului democrat, partidele au împărțit cetățenii pe categorii și li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești pro-european, pro-rus, pro-american sau unionist. De asemenea, a fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exterior țării, astfel aceste poziționări au arătat că politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor și s-au ascuns după geopolitică.

„Moldovenii se confruntă, însă, cu aceleași probleme, indiferent că sunt pro-europeni, pro-ruși, unioniști, sau nu au nici o opțiune geopolitică. Iar problemele lor nu se rezolvă geopolitic, ci doar printr-o politică internă bună, făcută între moldoveni și pentru moldoveni, și deloc în afara țăriii. Acest plan presupune că reprezentații partidului nostru trebuie să se afle permanet între oameni, trebuie să lucreze în comunitățile locale împreună cu autoritățile de acolo și este necesar să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate”, a declarat Vlad Plahotniuc.

sursa video: Emisiunea Replica (PRIME)

Liderul PDM a mai anunțat că prioritățile programului de guvernare pentru perioada următoare vor fi decize de către moldoveni. Echipa partidului va colecta propunerile de la cetățeni astfel încât voința poporului să se regăsească în acțiunile guvernării. „Guvernul trebuie să-și adapteze acțiunile la prioritățile urgente ale populației, iar aici Partidul Democrat va veni în perioada imediat următoare cu o serie de propuneri și noi proiecte apărute în urma consultărilor cu oamenii în teritoriu. De exemplu probleme ce țin majorarea salariilor și a pensiilor oamenilor, noi drumuri care trebuie construite atât locale cât și naționale, aprovizionarea cu apă a localităților, dar și problema foarte complexă legată de colectarea deșeurilor în localități”, a mai spus Plahotniuc.

În acest an PDM a inițiat mai multe proiecte pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, printre acestea se numără programul Prima Casă, ce-i ajută pe moldoveni să-și cumpere mai ușor o locuință. De asemenea, în cadrul proiectului Drumuri Bune Pentru Moldova vor fi renovate aproximativ 1200 km de drum. Investițiile în acest sens ajung până la 1,6 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.