(Video) Pe urmele Președintelui Dodon: Bașcanul Irina Vlah vrea să ia sub control Procuratura din Găgăuzia!

Pe urmele lui Dodon, Bașcanul Irina Vlah vrea să ia sub control Procuratura din Găgăuzia, procuratura generala republica moldova, alianta acum psrm, capturarea justitiei, justitie libera, acum psrm, irina vlah maia sandu, 

Guvernatorul prorus al Găgăuziei, Irina Vlah, calcă pe urmele fostului său coleg din PCRM, Igor Dodon, care a obţinut prerogativa de a numi procurorul general interimar. Vlah își dorește ca procurorul Autonomiei Găgăuze să fie propus de başcan, iar Procuratura Generală și Consiliul Superior al Procurorilor să se conformeze acestei decizii, notează Publika.md. 

În prezent, candidatura este aleasă în baza unui concurs organizat de către Adunarea Populară de la Comrat și propusă Procuraturii Generale și CSP. În cazul în care aceasta nu este acceptată de către cele două instituții, deputații din autonomie pot propune repetat aceeași candidatură. Dacă ea este respinsă și a doua oară, atunci Adunarea Populară trebuie să organizeze un nou concurs.
 
Irina Vlah a propus modificarea legislației, astfel încât CSP și Procuratura Generală să fie obligate să accepte a doua oară candidatura respinsă inițial. De asemenea, bașcanul vrea ca procurorul regiunii să-și subordoneze cei trei procurori din Comrat, Ceadîr Lunga și Vulcănești.
 
În prezent, activitatea acestora este coordonată de către procurorul general. Inițiativa privind modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost transmisă Adunării Populare din Găgăuzia. Dacă va trece de votul acesteia, documentul urmează să ajungă în Parlament.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share