VIDEO // Pensionarii din Găgăuzia nu pot primi suplimentul de 1000 de lei, anunță Evghenia Guțul: ”PAS și Maia Sandu au adus Moldova într-o sărăcie totală!”

Astăzi, într-o declarație publică, Guvernatorul Unității Autonome Găgăuzia, Evghenia Guțul, a dezvăluit publicului că autoritățile centrale de la Chișinău ar fi blocat 15 milioane de lei, donați pentru a acoperi plata suplimentară de 1000 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 3000 de lei. Guvernatorul a adus acuzații grave partidului de guvernământ PAS și președintelui Maia Sandu, sugerând că aceștia au adus Moldova într-o sărăcie totală.

“Partidul de guvernământ PAS și Maia Sandu au adus Moldova într-o sărăcie totală. PAS a adoptat proiecte de lege care au redus bugetul Găgăuziei cu peste o sută de milioane de lei pe an. Ne-au lipsit posibilitatea de a implementa programe sociale din fonduri bugetare și, în același timp, ne interzic să atragem sponsorizări pentru a ajuta direct locuitorii autonomiei”, a declarat Guțul.

Peste 18 mii de pensionari găgăuzi ar fi trebuit să primească suplimentul în valoare de o mie de lei începând de mâine, dar aceste plăți ar fi fost blocate la indicația autorităților centrale. Guțul a solicitat Chișinăului să deblocheze contul special al Direcției Principale a Sănătății și Protecției Sociale, subliniind că toate documentele legale și confirmările privind proveniența fondurilor au fost deja furnizate și verificate.

“Nu ne împiedicați să lucrăm. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru locuitorii Găgăuziei. Nu cerem să alocați fonduri în proporții din creditele și granturile care vin astăzi în Moldova. Avem doar o singură cerință, nu o rugăminte – NU NE OPRIȚI să lucrăm și măcar să ajutăm cumva oamenii pe care i-ați adus în sărăcie”, a adăugat Guțul într-un apel direct către autorități.

Deocamdată, Guvernul și instituțiile de stat nu au reacționat la acuzațiile Evgheniei Guțul, guvernatorul Găgăuziei.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share