VIDEO // Percheziții în Penitenciarul 13: Oamenii legii au ridicat telefoane mobile și documente de la deținuți, suspectați de crimă organizată

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, în comun cu ofițerii Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat acțiunile unor membri într-o cauză penală ce vizează o organizație criminală, formată din deținuți, dar și persoane aflate în libertate, implicate în procesul de acumulare a mijloacelor băneşti în aşa numitul „общак”, pentru susținerea organizaţiei criminale, în urma estorcărilor de bani de la persoanele fizice, acţiunilor de şantaj, circulației ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova, țărilor Uniunii Europene și CSI.

Prin urmare, în perioada 12-19 martie, ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai INI, sub conducerea PCCOCS, în colaborare cu angajații Penitenciarului 13 ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au efectuat mai multe percheziții în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău, în celulele deținuților care se conformează și susțin regulile hoțești și cele ale organizației criminale.

Ca urmare au fost stabilite mai multe ascunzișuri special amenajate, de unde au fost ridicate zeci de telefoane mobile și mai multe înscrisuri de ciornă, care prezintă interes pentru cauza penală.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale organizației criminale.

Total
0
Shares
Total
0
Share