(video) Peste 20 de producătorii autohtoni vor participa la un târg în scuarul Catedralei pentru a-și vinde strugurii

producatori de struguri, struguri moldovenesti, ministerul agriculturii si dezsvoltarii regionale, guvernul filip, scuarul catedralei

În ziua de duminică, 24 martie peste 20 de producători autohtoni de struguri așteaptă oamenii în Scuarul Catedralei Mitropolitane pentru a-și vinde marfa. Anunțul a fost făcut de Diana Crudu, cea care a lansat campania de promovare a strugurilor moldovenești cu scopul de a ajuta producătorii autohtoni să își vândă marfa.

Toți cei care iubesc gustul strugurilor moldovenești, sau pur și simplu doresc să ajute producătorii locali să își realizeze produsul, sunt așteptați în data de 24 martie în Scuarul Catedralei Mitropolitane, unde vor putea să aleagă cei mai gustoși struguri. Diana Crudu promită că prețul unei lăzi cu struguri va fi de fix 50 de lei.

Amintim că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a făcut un pas în întâmpinare producătorilor locali și a găsit numeroși cumpărători pentru agricultorii moldoveni. Cu toate acestea, stocul de struguri este unul foarte mare, fiind nevoie de organizarea unui astfel de târg pentru a ajuta producătorii moldoveni să își realizeze toată marfa.

Amintim că recolta de struguri din anul 2018 este cea mai mare din ultimii 10 ani, iar sectorul vitivinicol din Moldova se află pe un trend ascendent. Anul vitivinicol 2018 a marcat o creștere a recoltei de struguri, a suprafețelor de viță-de-vie pentru producerea vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP), dar și a valorii exporturilor. Cifrele se conțin în raportul de activitate al Oficiului Național al Viei și Vinului și au fost făcute publice în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale a Filierei Vitivinicole „Anul Vitivinicol 2018”, desfășurate la Chișinău.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share