Alte știri

(video) Petro Poroșenco îl taxează pe Vladimir Zelenski că preferă să călătorească în Europa în loc să vină la dezbateri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tensiunea între candidații pentru funcția de președinte a Ucrainei a atins cote maxime în ajunul alegerilor. Ieri, la un post de televiziune ucrainean, Petro Poroșenco a avut discuții aprinse cu Vladimir Zelenskii, dar prin telefon. Candidatul dat a preferat să plece în Franța, în loc să vină la dezbateri.

Discuții aprinse între cei doi candidați la funcția de președinte al Ucrainei – Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko. Invitați la emisiunea „Adevărul despre putere”, doar Poroșenko a fost prezent, Zelenskii a fost contactat telefonic și a declarat că „a fost nevoit” să plece în Franța, unde urmează să se întâlnească cu președintele francez Emmanuel Macron.

Chiar dacă, codul electoral din Ucraina presupune dezbateri, Vladimir Zelenski refuză să se prezinte, spunând că va veni doar la dezbatrile din data de 19 aprilie, de pe stadionul Olimpiskii.

În cadrul acestor dezbateri, Petro Poroșenco i-a reproșat lui Vladimir Zelenski că acesta vorbește limba rusă și evită să utilizeze limba ucraineană. Totodată, actualul președinte spune că în loc să se întâlnească cu cetățenii, să vină la dezbateri pentru a-și prezenta programul electoral și de a convinge oamenii că reformele sale sunt mai bune, acesta călătorește prin Europa, având și pentru ziua de astăzi o întâlnire la Berlin deja.

Amintim că Vladimir Zelenski l-a provocat pe Petro Poroșenco să dea analize de sânge pentru a arăta că nu consumă droguri sau alcool, președintele ucrainean s-a prezentat și a dat analizele corespunzătoare organizației mondiale antidoping WADA, deși anume el a fost inițiatorul, Zelenski a lipsit de la această procedură.

loading...

Comments are closed.