VIDEO // Plamen Milanov, președintele de onoare al A.S.I.C.S, declarat ”Omul anului 2023”

Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov, s-a învrednicit de premiul ”Omul anului 2023”, oferit de jurnalistul și scriitorul Val Butnaru în ultima ediție a emisiunii ”Vânturile, valurile” din anul trecut. Distincția i-a fost oferită în semn de apreciere a numeroaselor fapte bune – proiecte sociale și de susținere a sportului, realizate în ultima perioadă.

VAL BUTNARU, jurnalist, JURNAL TV: ”N-am să greșesc dacă am să spun că urmăritori, privitori, ai știrilor din Republica Moldova au văzut în acest an o sumedenie de reportaje cu toate faptele bune pe care le face această Asociație A.S.I.C.S. și care este condusă de Plamen Milanov.”

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost fondată acum doi ani. Scopul organizației este să continue dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate corporativă socială a NGM Company, partenerul privat la Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul jocurilor de noroc cu risc social scăzut.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare A.S.I.C.S.: ”Doi-trei ani în urmă am început să facem acțiuni de caritate în Moldova. Astfel, una dintre companiile pe care o conduc alocă cea mai mare parte din profit pentru caritate. Este un exemplu preluat din Europa, iar eu, ca manager al acestei companii, îmi doresc ca și în Moldova să fie la fel. Totul a început în perioada pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă dificilă pentru multă lume, în special pentru oamenii de la sate. Astfel, am lansat o campanie în care ne-am propus să ajutăm omenii de la sate, oferindu-le mii de pachete cu produse alimentare.”

Acțiunile Asociației A.S.I.C.S. sunt apreciate, dar și susținute și de parteneri din țară, precum și de peste hotare. Printre ei se numără Guvernul Bulgariei, Ambasadele Ucrainei, Georgiei, Primăria municipiului Chișinău, Mitropolia Basarabiei.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare A.S.I.C.S.: ”Îmi doresc și sper că exemplul nostru să fie urmat de majoritatea managerilor companiilor mari care își desfășoară activitatea în Republica Moldova. Sper ca numărul acestora să fie și mai mare, iar responsabilitatea socială să devină prioritate.”

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului se concentrează pe mai multe direcții, printre care susținerea proiectelor sociale și a sportului. De la fondare în 2022, Asociația a realizat mai mult de 100 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de lei. Vom evidenția doar câteva dintre acestea, cu cel mai mare impact. Astfel, peste 30 de mii de familii din toată țara au beneficiat de colete cu produse alimentare de primă necesitate. De asemenea, nu mai puțin de 30 de mii de oameni au avut parte de prânzuri calde în Chișinău, Strășeni, Soroca. Recent, 20 de comunități locale au beneficiat de granturi în sumă totală de 2 milioane de lei. O altă prioritate este sănătatea adulților și copiilor. În acest sens, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a beneficiat de finanțări pentru modernizare de aproape 1 milion de lei. Este de menționat și proiectul ”Sportul unește societatea”, finanțat de Guvernul Bulgariei și cofinanțat de A.S.I.C.S.

Total
1
Shares
Total
0
Share