Alte știri

(video) Poliția a găsit în grădina unei femei mai multe fire de mac. Câți ani de închisoare riscă aceasta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul operaţiunii speciale “MAC 2019”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei, ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție  Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative, precum că într-o gospodărie din r-nul. Ialoveni, se cultivă plante de “MAC”.

Astfel polițiștii în cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii au documentat activitatea ilicită a unei femei în vârstă de 49 ani, domiciliată r-nul. Ialoveni sat. Bardar, care se ocupa cu cultivarea și îngrijirea plantelor de mac.

Ulterior, polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul acesteia, în urma căreia au  depistat, 73 plante de mac, care erau cultivate chiar în grădina gospodăriei unde locuiește aceasta. Plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente femeia este cercetată penal în stare de libertate. Conform legislaţiei penale în vigoare aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani de închisoare.

Poliția amintește că operațiunea a fost iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia Capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze la serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

loading...

Comments are closed.