(video) Poliția a reținut un cuplu care recruta fete tinere pentru prostituție: “Angajarea” se făcea pe Odnoklassniki

Un bărbat de 33 de ani și o tânără de 19 ani, domiciliați în raionul Nisporeni și Bălți, sunt cercetați penal pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Anterior, bărbatul a fost cercetat pentru organizarea cerșitului.

Astfel, urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, s-a constatat că învinuiții, timp de aproximativ opt luni au recrutat mai multe tinere din raionul Nisporeni și mun. Bălți, printre care și o minoră. Fetele erau cazate în mai multe apartamente din mun.Chișinău, pentru a presta servicii sexuale contra plată.

Inițial, minora care a fost recrutată prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki”, în scopul prestării serviciilor de bonă, pentru a avea grijă de copiii minori ai bănuiților. Pentru munca prestată suspecții i-au promis victimei un salariu de 2000 de lei. Ulterior, minora a fost convinsă să presteze și servicii sexuale contra plată, alături de alte tinere recrutate în acest sens.

De asemenea, învinuiții, identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe pagina web ”999.md”. Tinerele, deserveau zilnic în jur de 4-5 clienți. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea erau remunerate cu 50% din venitul obținut. Din suma primită de la învinuiți, victimile achitau chiria apartamentelor și alte cheltuieli pentru necesități personale. 

La moment, tânăra este cercetată în stare de libertate, iar bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se vor dovedi vinovăția, aceștea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 12 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share