Social

(Video) Poliția Națională a lansat campania: „FII ATENT LA TRECEREA DE PIETONI”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Știați că în anul 2018 au fost înregistrate deja 468 de accidente cu implicarea pietonilor? În acest context, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a lansat campania de prevenire a accidentelor rutiere „FII ATENT LA TRECEREA DE PIETONI”. Despre acest lucru a anunțat azi șeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

„Am pilotat acum cîteva luni această inițiativă în cele mai periculoase treceri de pietoni din orașul Hîncești, de comun cu doamna Galina Cotorobai, Președintele Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii” și am aplicat pentru prima dată în Republica Moldova marcaje de acest fel la trecerile de pietoni. După o perioadă îndelungată am stabilit că în acea zonă accidentele rutiere s-au diminuat, oamenii au devenit mai atenți, persoanele dădeau cu ochii direct în aceaste inscripții și se responsabilizau”, a delarat Cavcaliuc.

Așadar în scurt timp, la toate intersecțiile periculoase din întreaga țară vor apărea marcaje precum:

Scoateți căștile!!!
Ia-ți copilul de mână!!!
Fii atent la semafor!!!
Atenție la drum, nu la telefon!!

dar și alte mesaje sugerate de cetățeni, cu ajutorul cărora Poliția Națională va preveni multiple accidente rutiere și vor salva mii de vieți omenești!

Această campanie vă este dedicată dumneavoastră, pentru a vă ajuta să traversați strada în siguranță și să ajungeți cu bine acasă, la cei dragi. FIȚI ATENȚI LA TRECERILE DE PIETONI!

loading...

Comments are closed.