Alte știri

(Video) Poliția rusă a arestat cel puțin 200 de oameni la o demonstrație la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partenerii externi ai lui Năstase, Dodon și Maia Sandu au arestat la Moscova mai multi manifestanți, inclusiv pe opozantul lui Putin – Alexei Navalnîi.

Poliția de la Moscova a arestat cel puțin 200 de oameni la o demonstrație ce a avut loc în aceasta dimineata. Protestul a fost inițial menit să fie în sprijinul jurnalistului de investigatii Ivan Golunov arestat, dar care între timp a fost ieri eliberat. Printre cei reținuți se află și liderul opozitiei Aleksei Navalnîi, relatează Radio Europa Liberă Moldova. 

Unii demonstrați au declarat că vor continua protestele în ciuda eliberării jurnalistului, pentru a menține presiunea asupra autorităților și pentru a cere poliției de a prezenta probe concludente în cazuri precum cel al jurnalistului – care fusese arestat sub supozitia că ar fi deținut droguri – si eliberarea celor care se afla în detenție în cazuri similare, și a căror vinovăție nu a fost demonstrată. Autoritățile locale din Moscova au cerut oamenilor să nu iasă la proteste, iar marșul de astazi nu a avut autorizatie.

Amintim că autoritățile din Rusia au recunoscut noul guvern de la Chișinău în funte cu Maia Sandu. Totodată, România nu a recunoscut acest guvern ilegitim.

loading...

Comments are closed.