VIDEO // Poliția subordonată PAS împiedică accesul protestatarilor în Piața Marii Adunări Naționale

Guvernarea a mobilizat astăzi un număr impresionant de polițiști și carabinieri, pentru a împiedica accesul protestatarilor în Piața Marii Adunări Naționale. Forțele de ordine au format un cordon din două rânduri, lângă strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, și le interzice oamenilor să protesteze, încălcându-le astfel dreptul prevăzut în Constituție.

Unul dintre liderii protestelor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a calificat drept ilegale acțiunile poliției.

„Noi am notificat Primăria capitalei despre acțiunea de astăzi, în conformitate cu normele în vigoare. Poliția nu este în drept să împiedice dreptul constituțional al oamenilor de a se deplasa în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a protesta pașnic”, a spus Dinu Țurcanu.

De asemenea, el a criticat atitudinea primarului capitalei, Ion Ceban, care nu a asigurat accesul mulțimii în PMAN.

„Jos dictatura! Dați-le voie oamenilor în PMAN. Protestul nostru este pașnic. Dvs., dlor polițiști, aveți obligația de a asigura ordinea publică. Cerem prezența primarului general al capitalei, Ion Ceban, să ne explice de ce ni se încalcă dreptul la libera exprimare. În caz contrar, vom considera că primarul este mână în mână cu Maia Sandu. Considerăm acțiunile poliției drept provocatoare, care au scopul de a ne încălca dreptul la libera exprimare”, a declarat Dinu Țurcanu, liderul protestelor antiguvernamentale

Oamenii scandează „Rușine!”, „Jos guvernarea! Jos Maia Sandu! Demisia!”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share