Social

(Video) Polițiștii au prins o grupare de traficanți în Chișinău: Au găsit la ei droguri în valoare de 500 de mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Droguri în valoare de o jumătate de milion de lei au fost confiscate de către polițiștii și procurorii din capitală în cadrul unei operațiuni care a durat 5 luni. Oamenii legii susțin că au destructurat o rețea compusă din 8 complici care importa droguri din China prin Rusia și Ucraina, pe care le vindea ulterior clienților din Chișinău. Schema de organizare era extrem de bine pusă la punct, iar livrarea se făcea prin intermediul unei aplicații de mesagerie pe internet.

Cei 8 membri, cu vârstele cuprinse între 20 ani şi respectiv 32 ani, sunt din Chişinău, Cantemir şi Cahul. Oamenii legii au stabilit că fiecare avea scopul şi rolul său bine determinat în schema organizației. 2 dintre membri aveau rolurile de curatori, o persoană se ocupa de ambalarea drogurilor iar restul 5 persoane  aveau roluri de curieri distribuind stupefiantele pe teritoriul capitalei amplasându-le în ascunzișuri.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia grupului închis. Clientul era obligat să achite banii prin intermediul terminalelor de plăţi electronice. Ulterior el primea un mesaj în care era specificat locaţia drogurilor ascunse. Fiecare dintre membri deținea card bancar destinat remunerării care se efectua la fiecare 2 saptămâni. Veniturile lunare au fost estimate între 20 000 și 30  000 lei per persoană.

În cadrul măsurilor speciale complexe de investigații s-a constatat că substanţele narcotice distribuite online către consumatori, erau importate în RM din China prin Federaţia Rusă şi Ucraina. Deasemenea au fost stabilite adresele unde erau păstrate și ambalate drogurile cât și ascunzişurile pe teritoriul mun. Chişinău. Iar în urma percheziţiilor autorizate demarcate în luna iunie la domiciliile membrilor grupării, au fost depistate pacheţele deja pregătite pentru a fi ascunse în acele locuri, ridicate droguri sintetice de tip PVP în cantitate de 2 kg și etnobotanice în cantitate de 4 kg, cu valoarea estimativă de 500 000 lei în cazul în care s-ar fi reușit comercializarea acestora, aparate artizanale destinate ambalării drogurilor, cântare electronice, tehnică de calcul, dispozitive de comunicare și anume 10 telefoane mobile și resurse bănești.

Bănuiții au fost arestaţi în luna iunie a anului curent, fiind  cercetaţi penal în stare de arest pentru realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari. Ulterior la data de 22 august de către procurorii oficiului principal al procuraturii mun. Chișinău, dosarul a fost remis în instanța de judecată. Conform legislației penale în vigoare,  învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

loading...

Comments are closed.