Alte știri

VIDEO // Preotul din Bălășești, raionul Sângerei, a cântat de Crăciun cu chitara în fața altarului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Imaginile video cu preotul din comuna Bălășești, raionul Sîngerei, care a cântat de Crăciun cu chitara în fața altarului, au devenit virale pe internet.

Părintele Constantin a decis să schimbe percepțiile oamenilor față de biserică și a demonstrat că și într-o biserică ortodoxă moldovenească se poate cânta și aplauda. 

Video-ul a stârnit zeci de reacții și comentarii pozitive din partea oamenilor, care au apreciat inițiativa Părintelui Constantin.

„În ultimul timp, despre preoți se postează doar când aceștia clachează în comportament sau au oferit vreun alt motiv pentru a fi criticați (și da, deseori motivele sunt chiar plauzibile). Despre exemple pozitive însă, nu prea se postează pentru că nu este “progresist” și “modern” și pare a fi ceva retrograd.
Această postare este preotul din satul meu natal – Bălășești, r. Sîngerei. De scurt timp de când a venit în localitate, acesta a devenit un lider moral și spiritual al localității și mai recent – unul cultural. Am rămas profund impresionat astăzi la slujba de Crăciun de modul în care acesta crează coeziune socială și adună consătenii în jurul său și al bisericii.
Nu credeam ca o sa văd un preot in biserică cântând la chitară și oamenii sa aplaude și sa se bucure împreună. Acesta lucru s-a întâmplat și cel mai important – s-a întâmplat in localitatea mea de baștină.
Deci, biserica și preoții sunt și despre bucurie, comunitate, cultură, tradiție și liderism.”, a scris Nicolae Loghin, un tânăr din satul Bălășești.

Citește și: Preot și primar. Iată în ce localitate din Moldova s-a întâmplat

 

loading...

Comments are closed.