Alte știri

VIDEO // Președintele Braziliei şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor după ce a anunţat că are COVID-19. Reacţia presei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaru, și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor, la finalul conferinței de presă în care a anunțat că are coronavirus.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru „a le arăta că este bine”.

Presa a fost luatăi prin surprindere de acest gest, iar o jurnalistă chiar a plecat de la conferinţă. Asociaţia Presei din Brazilia intenţioneză să-l denunţe pe Bolsonaro, pe care îl acuză că a pus în pericol viaţa jurnaliştilor, relatează El Comercio, citat de Mediafax.

În aceeași zi, Bolsonaro a postat online un clip în care ia o pastilă despre care spune că este hidroxiclorochină.

„Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează”, a mărturisit liderul brazilianul.

”Ştim că există alte medicamente care te ajută să combaţi coronavirusului. Mai ştim că niciunul dintre ele nu a fost aprobat ştiinţific şi declarat eficient, dar uite că acesta funcţionează pe încă o persoană. Eu cred în hidroxiclorochină, tu? Ok, suntem împreună în treaba asta”, a spus Bolsonaro în timp ce îşi lua medicamentul.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui controversată despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată.

Conform specialiştilor OMS, hidroxiclorochina şi lopinavirul / ritonavirul ar fi ineficiente în tratarea coronavirusului. Testele au arătat că efectul acestor medicamente asupra bolnavilor nu este unul semnificativ.

Situaţia din Brazilia nu este tocmai bună, având în vedere că a fost raportat un total de peste 1.6 milioane de cazuri şi 66.093 de morţi din cauza COVID-19, relatează Associated Press.

Totuşi, Brazilia este condusă de un lider care nu poartă mască, dă mâna cu toţi cei care vin la întâlniri sau la conferinţe de presă şi face paradă din administrarea unui medicament.

Citește și: Preşedintele Braziliei, sceptic în privința pandemiei, prezintă simptome de COVID-19

loading...

Comments are closed.