Politic

(video) Președintele Curții Constituționale confirmă că 4 judecători au votat pentru candidatura sa

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma unei ședințe care a durat 7 ore, Curtea Constituțională a decis că nu există motive ca hotărârea prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte să fie revizuită.

Motivul acestor discuții a apărut după ce judecatoarea Domnica Manole a cerut ca votul să fie repetat, deoarece colega ei, Liuba Șova ar fi fost intimidată printr-un mesaj. Judecătoarea însă nu și-a reiterat pretențiile și a evitat să răspundă la telefon, fiind telefonată de jurnaliștii de la ProTV Chișinău. 

“Toți absolut, unanim, anume 6 judecători au reconfirmat că da, coraportul a fost patru pentru Vladimir Țurcan și 2 pentru Liuba Șova. Doamna Șova a confirmat că din punct de vedere procedural este absolut de acord cu rezultatul votării. Și anume că procedura votării secrete nu a fost prejudiciată.” a declarat Vladimir Țurcan, președintele Curții Constituționale.

Solicitarea Domnicăi Manole de a revizui votul prin care a fost ales președintele Curții Constituționale a fost declarată inadmisibilă. Nu sunt motive care să fi influențat rezultatele, explică Vladimir Țurcan. Se întâmpla după ce judecătoarea Liuba Șova a declarat, la un post de televiziune, că ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului prin care i se sugera să-și dea votul anume pentru Țurcan, pentru ca ea, la rândul ei, să fie numită în calitate de președinte al CC în absența acestuia.

Vladimir Țurcan a garantat că nimeni, inclusiv el, odată cu obținerea funcție de judecător la Curtea Constituțională, nu mai are afiliere politică.

loading...

Comments are closed.