Alte știri

VIDEO // Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu primarul capitalei, Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Demnitarii au discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează asigurarea bunei funcționalități a capitalei în condițiile de criză în care ne aflăm.

Ion Ceban l-a informat pe șeful statului că toate spitalele municipale sînt dotate cu echipamentele de protecție necesare, consumabile, medicamente, unitățile medicale fiind pregătite să facă față cerințelor care se impun în condițiile pandemiei.

Potrivit edilului, în paralel cu gestionarea crizei pandemice, în modul cel mai serios sînt implementate proiectele de infrastructură. În acest context, primarul a mulțumit pentru cele 100 mln. lei care au fost alocate pentru reparația drumurilor în urma rectificării bugetului public național. Oficialii au fost unanimi în opinia că acești bani trebuie să fie direcționați pentru reabilitarea străzii Albișoara, trotuarelor de pe străzile Pușkin, Bănulescu-Bodoni și alte străzi.

De asemenea, interlocutorii au analizat mai multe soluții de îmbunătățire a situației din domeniul transportului public, dat fiind faptul că pe parcursul ultimelor 5-6 săptămîni, transportul a circulat gratis și au fost acumulate datorii în sfera dată.

Totodată, demnitarii au subliniat importanța înnoirii parcului de autobuse și troleibuze din capitală, pentru a asigura servicii de transport calitative din partea municipiului prin intermediul întreprinderilor de transport municipale, spre beneficiul și confortul chișinăuienilor.

Pe finalul întrevederii, președintele Igor Dodon a dat asigurări că actuala conducere este dispusă să acorde municipalității tot sprijinul în vederea soluționării problemelor existente și realizării obiectivelor propuse.

Citește și: Președintele țării a felicitat creștinii ortodocși cu prilejul sărbătorii Sfîntul Gheorghe

loading...

Comments are closed.