Politic

(Video) Președintele Parlamentului de la Chișinău s-a întâlnit cu un senator american la Washington

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, se află într-o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii. În cadrul vizitei, Candu a avut o întrevedere cu senatorul Ron Johnson, cu care a discutat despre situația politică din țara noastră.

„Am discutat cu Senator Ron Johnson despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova în prezent și despre acțiunile noastre pentru asigurarea securității locuitorilor Moldovei. Încurajările din partea prietenilor din SUA înseamnă mult pentru noi. Multumesc Senatorului pentru acceptul de a promova în Senat o Rezoluție #pentruMoldova”, a scris Candu pe Facebook.

Totodată, liderul politic de la Chișinău a participat la un panel de discuție, organizat de Atlantic Council (Consiliul Atlantic), despre situația internă a Republicii Moldova și procesul de reforme.

„Trăim într-o regiune cu multe provocări și nu trebuie să uităm că avem un stat tânăr care încă se confruntă cu nostalgii pentru trecut și mentalitate Homo Sovieticus. Statele la care pesimiștii fac referință și-au construit democrațiile timp de sute de ani. Multe dintre ele au avut același parcurs ca și noi: un număr mare de emigranți, în special din rândurile tinerilor, și capacitate redusă de adaptare la noile realități. În aceiași situație s-au aflat mai multe state din Europa. Istoria ne dovedește că putem depăși aceste provocări prin multă muncă și încredere în Republica Moldova. Multe am făcut și multe vom mai face #pentruMoldova”, a spus Candu.

Vedeți panelul de discuții de la Atlantic Council mai jos:

loading...

Comments are closed.