VIDEO // Pretindea 2 mii de euro de la un polițist care l-a amendat. Un bărbat din Dubăsari, reținut de oamenii legii

Ofițerii Direcției pentru combaterea criminalității organizate și Direcției urmărire penală a INI sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au reținut un bărbat bănuit de șantajarea unui polițist din Criuleni, de la care pretindea 2 000 euro.

Șantajul ar fi fost comandat de rudele unui șofer beat, pe care polițistul l-ar fi amendat anterior. Bănuitul originar din Dubăsari, cu vârsta de 26 de ani a pretins că ar fi fost solicitat de clienții care acum erau plecați în Anglia, ca să-și ia revanșa de la polițist. În acest sens, bărbatul l-a amenințat cu violență fizică și incendierea mașinii personale, dacă nu primește cei 2 000 euro pretinși ilegal.

Drept urmare, polițistul cu experiență de muncă de peste cinci ani, l-a denunțat pe autorul șantajului, care era considerat în localitatea de baștină și cele învecinate ca autoritate criminală. În 2019, acesta a fost trimis în judecată pentru răpirea unei persoane, dar a fost eliberat din arestul preventiv de către instanța de judecată, în așteptarea pronunțării hotărârii. Suplimentar, acesta a fost investigat și pentru fapte de tortură.

După denunțarea șantajului, acumularea probelor comunicării telefonice dintre cei doi, prin care bănuitul continua să-l șantajeze, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia. Acolo, ofițerii INI sub conducerea procurorilor PCCOCS, au obținut informații ce confirmă șantajul investigat, precum și au ridicat cartușe păstrate ilegal, o ștampilă prezumată falsă a Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), stații radio, dispozitive de poziționare Globală (GPS) și camere video camuflate.

Urmează ca procurorii PCCOCS să-i prezinte învinuirea, pentru depunerea demersului de aplicare a arestului preventiv în privința bărbatului investigat.
Cercetările continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share