VIDEO // Prețul gazului pentru locuitorii Găgăuziei ar putea fi redus la 10 lei pentru un metru cub, cu posibilă extindere în Taraclia și Orhei

Guvernatorul Găgăuziei, Evghenia Guțul, aleasă cu suportul lui Ilan Șor, a adus o veste bună pentru locuitorii autonomiei. Aceasta a anunțat că echipa sa a reușit să găsească o soluție pentru a furniza gaz natural la prețuri semnificativ reduse.

“Astăzi am o veste bună pentru zeci de mii de familii din Găgăuzia. În această iarnă, locuitorii autonomiei noastre nu vor fi lăsați singuri în fața tarifelor extrem de mari pentru resursele energetice. Așa cum am promis în timpul alegerilor, am găsit o modalitate de a furniza gaz natural la un preț special mult mai scăzut decât cel de pe piață. A fost o sarcină dificilă, dar echipa noastră a reușit”, a declarat Guțul.

Conform anunțului, prețul gazului pentru locuitorii Găgăuziei va fi redus la doar 10 lei pe metru cub. Această reducere semnificativă a prețului va aduce un beneficiu semnificativ pentru zeci de mii de familii din regiune.

Contractele semnate de o companie turcă cu un important trader european pentru achiziționarea directă de gaz din sistemul european de aprovizionare cu gaz ar fi deschis calea pentru această inițiativă.

“Compania turcă a semnat, de asemenea, un acord cu un operator moldovean licențiat pentru furnizarea gazului la acest preț special”, a mai adăugat Guțul.

“Continuăm să purtăm discuții pentru a extinde beneficiile acestor tarife speciale pentru gaz natural către și vecinul bun, raionul Taraclia, și prietenii din raionul Orhei. Sper că în următoarele două săptămâni vom putea ajunge la un acord privind aceste tarife speciale”, a fost a doua parte a anunțului făcut de guvernatorul Găgăuziei.

Evghenia Guțul nu a dezvăluit numele companiei care se angajează să livreze gaz ieftin pentru consumatorii din Găgăuzia, cu posibilitate de extindere în Taraclia și Orhei.

Amintim că prețul plătit în prezent de către consumatorii din țara noastră este de peste 18 lei pentru un metru cub de gaze naturale.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share