Economic

VIDEO: Prețul produselor alimentare a crescut cu 9,3 la sută

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toamna vine cu scumpiri. În luna septembrie, moldovenii au scos din buzunare mai mulți bani pentru produse alimentare, mărfuri și servicii. Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile au crescut cu peste șase procente în comparație cu septembrie 2018. Cel mai mult, cu peste nouă la sută, s-au scumpit produsele alimentare, informează Publika.MD

Datele arată că luna trecută, prețul ouălor de găină a crescut cu peste 27 de procente în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Fructele sunt 25 la sută mai scumpe, iar legumele cu aproape 19 procente. Totodată, mai mult au costat lapte, produsele lactate și carnea.

Tot luna trecută, cu aproape patru procente s-au scumpit serviciile. Astfel, tariful pentru energia electrică s-a majorat cu zece la sută, iar serviciile comunal-locative au costat mai mult cu patru procente.

Totodată, datele Biroului Național de Statistică arată că unele produse s-au ieftinit uşor. De exemplu, ceapa s-a ieftinit cu aproape nouă procente, iar roșiile și morcovii cu puțin peste șase la sută. De asemenea, a costat mai puțin gazul lichefiat în butelii.

loading...

Comments are closed.