VIDEO // Primar PAS: Moldovenii care participă la protestele Partidului Șor sunt ”șoareci”

Aceasta este o încălcare a principiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor de a-și exprima nemulțumirile și de a cere îmbunătățiri în condițiile de trai.
 

În satul Hrușova, raionul Criuleni, comportamentul abuziv al primarului PAS, Pavel Roșca, a stârnit indignare în rândul localnicilor și a atras atenția opiniei publice. Primarul a fost surprins înregistrat în timp ce adresa cuvinte urâte și jignitoare către oamenii care exprimau nemulțumiri cu privire la condițiile de viață și guvernarea țării.

Înregistrările video care au ieșit la iveală prezintă un comportament neadecvat și lipsit de respect din partea primarului Roșca față de cetățenii raionului Criuleni. El i-a numit pe acești oameni “șoareci”, denigrându-i și discredintându-le dreptul la libera exprimare și critică constructivă.

Mai mult decât atât, au apărut și informații că primarul Roșca ar fi întocmit liste cu angajații din sectorul bugetar pentru a-i determina să participe la un miting al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care urmează să aibă loc pe data de 21 mai. Această acțiune ar putea fi considerată o presiune asupra angajaților și o încălcare a dreptului lor de a decide liber în ce evenimente politice doresc să se implice.

Este deosebit de îngrijorător faptul că primarul Roșca încearcă să restricționeze dreptul oamenilor săraci și nemulțumiți din țară la deplasare și la proteste. Aceasta este o încălcare a principiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor de a-și exprima nemulțumirile și de a cere îmbunătățiri în condițiile de trai.

Societatea civilă și organizațiile de apărare a drepturilor omului ar trebui să condamne ferm comportamentul ilegal, abuziv și antidemocratic al primarului PAS Pavel Roșca.

”Îl asigurăm pe Pavel Roșca de faptul că are asigurat dosar penal pentru acțiunile sale, la fel ca și mulți dintre cei care încalcă astăzi legea”, au transmis organizatorii protestului de astăzi.

PAS nu a comentat acuzațiile și comportamentul primarului Roșca.

Total
0
Shares
Total
0
Share