Politic

(video) Primăria Bălți declară că nu are bani pentru a construi terenuri de joacă pentru copii, dar alocă peste 8 milioane de lei pentru o saună!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Bălți va aloca 8.06 milioane de lei pentru reconstrucția „Băii orășenești”. Această știre a stârnit controverse printre bălțeni, iar unul din cei care și-au afișat public nemulțumirea, este președintele organizației de tineret al Partidului Democrat, Alexei Onoico.

Tânărul se plânge că locuitorii orașului nu dispun de comoditățile necesare. Nu există nimic bun pentru a merge cu familia, nu sunt parcuri, terenuri de joacă. Aceste lucruri nu se construiesc pentru că nu sunt bani, Alexei Onoico spune că primăria mereu se justifică că nu dispune de bani pentru canalizare, apeduct, drumuri, terenuri de joacă pentru copii, nu sunt bani pentru a susține tinerii sportivi, tinerele talente dar s-au găsit bani pentru reconstrucția saunei din oraș.

„Primăria este gata să ofere peste 8 milioane de lei, adică aproape jumătate de milion de euro pentru reconstrucția saunei din oraș. M-am gândit că ar trebui să distribui această știre și să scriu cât de tare nu mi-a plăcut această știre, dar apoi am înțeles că nu îmi ajung cuvinte și nici emoticoanele de pe Facebook nu îmi sunt suficiente pe pentru a-mi exprima disgrația față de această știre. Aș vrea astfel să adresez o întrebare către municipalitate și pentru toți locuitorii orașului. De ce nu avem să ieșim undeva cu familia? De ce nu avem un teren de joacă, un parc unde sa mergem cu copii? Copilul meu este pasionat de fotbal, dar nu are unde sa se ocupe. Nu avem terenuri de fotbal, volei, baschet, stadionul central este închis.”, spune președintele organizației de tineret al Partidului Democrat, Alexei Onoico.

Acesta a amintit și de problemele cu care se confruntă orășenii din cauza gunoiului. Oamenii cer să fie cumpărate containere de gunoi, dar primăria spune că nu sunt bani. Cu probleme grave se confruntă o parte din orășeni care nu are apeduct sau canalizare. Conducerea orașului spune mereu că nu are bani, iar totodată alocă peste 8 milioane de lei pentru reconstrucția saunei din oraș.

Amintim că nu este prima dată când conducea municipiului Bălți își demonstrează incapacitatea. Anterior, a fost nevoie de mai multe intervenții din partea guvernului condus de Pavel Filip pentru a rezolva problema gunoiului din oraș, problemă pe care primarul Nicolai Grigorișin din Partidul Nostru nu o putea rezolva.

loading...

Comments are closed.