Externe

(video) Primele declarații a suspecților în dosarul Skripal: „La locul crimei am ajuns întâmplător”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Televiziunea de stat din Rusia va difuza joi un interviu cu cei doi ruși acuzați de Marea Britanie de otrăvire în cazul Skripal, a anunțat șefa televiziunii RT, citată de RIA și Reuters.

Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov au acordat un interviu postului de propagandă rusesc Russia Today. Cei doi bărbați, care sunt acuzați de tentativă de asasinat asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal, spun că au mers în Marea Britanie pentru distracție, iar la Salisbury au fost pentru a vizita Catedrala din localitate.

„Am mers la Londra și Salisbury, dar aceasta nu a fost o vizită de afaceri, am mers să vizităm acest oraș deoarece prietenii ne-au recomandat de mai mult timp”, au spus Petrov și Boshirov.

Ruslan Boshirov, susține că se aflau în Marea Britanie pentru a vizita o Catedrala Salisbury. „Există această catedrală faimoasă în Salisbury; faimoasă nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Este renumită pentru turnul ei înalt de 123 de metri și pentru ceasul ei”, a precizat el.

Margarita Simonyan, editorul șef al televiziunii de stat rusești RT a scris pe Twitter că s-a întâlnit și a realizat un interviu cu Petrov și Boshirov.  ”Spre surprinderea mea, ei au vorbit cu destul de multe detalii despre ce fac și despre cum își câștigă existența”, a declarat ea pentru televiziunea Rossiya 24.

Rusia a identificat cei doi bărbați acuzați de Londra că au otrăvit un fost spion rus, Serghei Skripal, și pe fiica acestuia în Anglia, a anunțat miercuri Vladimir Putin, care susține însă că este vorba de „civili” și că nu e vorba de nimic „criminal” în cazul lor. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joia trecută că Rusia nu are niciun motiv să îi investigheze pe cei doi suspecți în atacul neurotoxic din Salisbury, deoarece Marea Britanie nu a cerut asistență.

În urmă cu două săptămâni, Londra l-a acuzat direct pe Vladimir Putin că este responsabil pentru atacul cu agentul Noviciok. Procurorii britanici au anunțat, pe 5 septembrie, că au dovezi suficiente pentru a inculpa doi ruși de conspirație la uciderea fostului spion rus și a fiicei sale, în Anglia, în luna martie.

Ministrul rus al Afacerilor Externe spunea atunci că numele celor doi bărbați pe care procurorii britanici îi acuză de tentativa de ucidere a fostului spion rus nu înseamnă nimic pentru Moscova. Marea Britanie a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre atacul neurotoxic.

loading...

Comments are closed.