Externe

(video) Primele victime a uraganului Dorian! Apa oceanică a ajuns la acoperișurile caselor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uraganul Dorian continuă să lovească cu vânturi feroce Bahamas, de mai bine de 24 de ore. Cel puțin 5 oameni au murit și 13.000 de case sunt distruse complet sau avariate. Apa oceanului a pătruns pe uscat, în unele locuri a ajuns la acoperișurile caselor și, împreună cu vântul, a provocat o catastrofă fără precedent.

Furtuna a mai scăzut în intensitate, este acum uragan de categoria 4, dar situația rămâne extrem de periculoasă, transmite digi24.ro.

Vârtejul uriaș are rafale extrem de puternice – de peste 260 de kilometri pe oră, dar se deplasează foarte încet, aproape în pas de om. Este așteptat spre sfârșitul zilei de marți sau miercuri în sud-estul Statelor Unite. Întâi se va face simțit în Florida, apoi în Georgia și Carolina de Sud.

„Ferestrele sunt sparte, iar acum apa intră pe acolo. Prin ferestrele mari pe care le vedeți acolo. Apa e peste tot. Bucătăria e distrusă. Apa a ajuns până la nivelul dulapurilor. Totul e în ruine. Podelele de lemn s-au desprins de podea. E un dezastru”, spune o persoană afectată.

„Fereastra dă spre laterala casei. Sandra Gutierez, dacă te uiți, poți să-ți vezi casa în depărtare. În mare parte e sub apă. Acum, uitați aici în spatele casei. Casa din depărtare e jumătate sub apă.

Pe partea asta, puteți vedea, casa frumoasă pe care și-au ridicat-o vecinii noștri… Dumnezeule! E aproape toată sub apă. Pare să nu se mai termine”, spune o altă persoană afectată.

 

loading...

Comments are closed.