Economic

VIDEO // Procurori și instituții media ar fi complici la denaturarea realității în cazul ”Metalferos”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Asociației Moldovenești de Reciclare și Prelucrare a Metalelor Feroase și Neferoase (AMRPMFN)”, au reacționat în urma unor reportaje difuzate de către un post de televiziune din Republica Moldova pe subiectul dosarului ”Metalferos”. Președintele Asociației, Ion Drăniceru, condamnă vehement comportamentul jurnaliștilor care au realizat reportajul și îi acuză că nu le-ar fi oferit dreptul la replică membrilor care au fost vizați în subiect, scrie sinteza.org

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit lui Ion Drăniceru, la data de 14 decembrie 2021, postul de televiziune Jurnal TV a difuzat două reportaje despre așa-zisele fărădelegi care au avut loc la întreprinderea ”Metalferos”. Președintele Asociației consideră că i-a fost încălcat dreptul la libera exprimare, iar informațiile prezentate de către publicația respectivă sunt defăimătoare, neverificate, acuzându-l de complicitate pe Procurorul de caz, Vladislav Căruceru, care ar difuza aceste ”scurgeri de informații” reprezentanților mass-media.

În cadrul conferinței de presă la IPN, Președintele AMRPMFN a menționat că intenția de denigrare a Asociației de către procurorul în gestiunea căruia se află dosarul ”Metalferos”, este pentru a ascunde abuzurile, falsificarea probelor și lipsa de probatoriu, despre care membrii Asociației au discutat anterior. Conform spuselor lui Ion Drăniceru, discuția dintre cele două persoane care a fost difuzată de către Jurnal TV, ar induce în eroare opinia publică, or jurnaliștii au dedus anumite informații, contrar Codului Deontologic.

În urma declarațiilor sale, Drăniceru consideră necesară implicarea Procuraturii Generale pentru a investiga ”scurgerea de informații”, dat fiind faptul că există secretul anchetei, iar divulgarea datelor din cadrul urmăririi penale este interzisă prin lege.

Președintele Asociației a reamintit că la data de 10 decembrie 2021, în cabinetul Procurorului Vladislav Căruceru au avut loc percheziții, acesta fiind bănuit de faptul că a constrâns un martor să invoce în cadrul urmăririi penale declarații false

La final de conferință, președintele AMRPMFN a făcut un apel către instituțiile media prin care susține că atât președintele, cât și membrii Asociației sunt deschiși pentru orice întrebare, sunt dispuși să participe la orice emisiuni televizare, dar și să răspundă la întrebările legate de dosarul ”Metalferos” .

Totodată, îndemnul lui Ion Drăniceru pentru jurnaliști a fost ca aceștia să-și facă munca onest, corect și să se conducă după Codul Deontologic al Jurnalistului, iar în cazul reportajelor și investigațiilor de acest gen, să le fie oferit dreptul la replică tuturor persoanelor implicate.

loading...

Comments are closed.