Politic

VIDEO // Protest în fața Ministerului Sănătății: Se cere demisia ministrului Ala Nemerenco

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat o acțiune de protest în fața Ministerului Sănătății, la care a cerut demisia ministrului Ala Nemerenco. Liderul AUR de la Chișinău, Vlad Bilețchi, a spus că Ala Nemerenco trebuie să plece din funcție întrucât a gestionat prost pandemia COVID-19, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Angajații din medicină își primesc salariile cu întârziere. Membrii familiilor în care un lucrător medical a decedat din cauza COVID-19 nu pot primi indemnizația unică de 100 de mii de lei dacă persoana nu era vaccinată. E discriminare, crede Vlad Bilețchi.

„Doamna Nemerenco este, probabil, cel mai slab ministru al sănătății, cel mai slab manager și administrator din domeniul sănătății pe care l-a cunoscut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Se calcă pe prea multe greble, se fac prea multe greșeli, care costă vieți omenești”, a subliniat președntele AUR de la Chișinău.

Vlad Bilețchi că a amintit și despre unele declarații ale ministrei, pe care le consideră descurajante, așa ca cea cu „ciparea copiilor”. („Este o rată de vaccinare națională de 92% pe țară cu vaccinurile recomandate vârstei copiilor. Nu pot să înțeleg care este diferența cu acest vaccin anume. Dacă este această problemă de cipare, de control al oamenilor, care este problema să introducem aceste chipuri la copii și să-l aibă pe toată viața”, declara atunci ministra comentând abordările controversate privind administrarea vaccinului împotriva COVID-19, n.r.).

Potrivit liderului AUR de la Chișinău, la București au loc proteste împotriva restricțiilor anti-COVID-19, restricții pe care Vlad Bilețchi le consideră nefondate, iar în primăvară astfel de proteste masive ar putea avea loc și la Chișinău. Vlad Bilețchi a mai spus că urmează să organizeze și alte acțiuni de protest la Chișinău, pe subiectul gazelor, dar și pentru susținerea profesorilor.

Adriana Galici, consultant principal în Serviciul de informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Sănătății, a precizat pentru IPN că ministerul va veni mai târziu cu o reacție la protestul AUR.

loading...

Comments are closed.