VIDEO // Protest la CC: Polițiștii au reținut sicriul în care urma să fie înmormântată democrația din Republica Moldova

Astăzi, în timpul unui miting organizat de membrii și simpatizanții Partidului ”Șor” lângă Curtea Constituțională, mai mulți protestatari pașnici au fost reținuți fără explicații de către Poliție. Manifestanții s-au prezentat la eveniment cu coroane și sicrie, simbolizând astfel “funeraliile democrației” moldovenești.

Un incident deosebit în timpul unui protest organizat în fața Curții Constituționale a avut loc atunci când peste 10 polițiști au intervenit pentru a confisca un sicriu adus de un bărbat în vârstă, care ulterior a fost reținut. Sicriul simboliza “înmormântarea democrației”. Acțiunea fusese planificată de către Partidul Șor cu intenția de a atrage atenția asupra unor probleme politice și sociale importante, în special în urma hotărârii de ieri a Curții Constituționale, prin care formațiunea a fost dizolvată și urmează să fie lichidată în urma unui proces judiciar controversat.

Până în acest moment, autoritățile nu au oferit nicio explicație oficială cu privire la motivele reținerii protestatarilor pașnici. Incidentul ridică întrebări cu privire la exercitarea dreptului la liberă exprimare și la manifestații pașnice în Republica Moldova.

„Prin hotărârea Curții Constituționale, regimul Sandu-PAS nu m-a pedepsit pe mine, în calitate de lider al Partidului „ȘOR”, nu a pedepsit deputații formațiunii, nici primarii, consilierii raionali, municipali, locali etc., ci au fost pedepsiți sutele de mii de oameni care ne susțin și care beneficiază de proiectele noastre frumoase”. Este reacția președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, după ce magistrații Curții Constituționale au admis sesizarea Guvernului și au declarat drept neconstituțională formațiunea pe care o conduce. Ilan Șor a mai precizat că nu se va supune deciziei CC și că Partidul „ȘOR” își va continua activitatea.

Total
0
Shares
Total
0
Share