(video) Raportul Kroll-2 nu este publicat de Slusari, pentru a nu rupe alianța ACUM-PSRM

raportul kroll2, furtul miliardului, investigatie furt miliard, dodon miliard, maia sandu miliard, maia sandu prim-ministru, alianta acum psrm, alianta dodon maia sandu, frtul miliardului, filat miliard

Platforma DA, începând cu mișcarea civică, dar și PAS, au cerut de fiecare dată ca raportul Kroll2 să fie publicat. Acum, când acesta este în posesia lor, dintr-un motiv oarecare, acesta nu este publicat. Președintele comisiei parlamentare de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului, Alexandr Slusari, refuză să facă public, raportul Kroll2.

Chiar și Alexandru Slusari, la protestele organizate de Platforma DA, cerea ca raportul Kroll, să fie cât mai curând publicat.“Cu fiecare zi de întârziere, încrederea va fi mai joasă și mai joasă.” Acesta a mai adăugat că prin această întârziere, se încearcă cenzurarea raportului. La fel și Andrei Năstase, deseori spunea că dintotdeauna și-a dorit ca raportul Kroll2 să fie publicat, ca oamenii să își cunoască eroii.

Actualul prim-ministru, Maia Sandu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, a spus că publicarea raportului Kroll2, va fi un prim pas, pentru curățarea clasei politice moldovenești, pentru ca persoanele ce sunt vizate în acel raport, să nu aibă șansa să mai candideze sau să mai ocupe vreodată o funcție înaltă în stat. Partenerul său de alianță, copreședintele blocului ACUM și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în cadrul unei mese rotunde, a spus că se opun publicării raportului, anume acei oameni, care sunt implicați în furtul miliardelor.

Se presupune că unul din motivele de ce nu se publică raportul Kroll2, este implicarea partenerilor de alianță de guvernare în acesta. În particular este vorba despre Zinaida Greceanîi și soțul acesteia, despre care, Vladimir Voronin spunea că actualul președinte al Parlamentului a luat 80 de milioane de lei credit din Banca de Economii, împrumut care nu a fost întors nici până acum.

Alexandru Slusari argumentează decizia de a nu publica raportul Kroll, prin faptul că nu i se recomandă acest lucru. De notat este că și deputatul Dumitru Alaiba, unul din cei mai vocali politicieni în problema miliardului, cel care în 2013, scria pe blogul său că Banca de Economii este în regulă, a tăcut și nu mai cere publicarea raportului Kroll2, chiar dacă, a și înaintat un demers, semnat de alți colegi de fracțiune către Banca Națională, în care cere publicarea acestui raport.

Este curios faptul că ieri, într-o postare pe Facebook, Vlad Filat a recunoscut că figurează în raportul Kroll2.

Au protestat ani în șir pentru ca să fie publicat raportul #KROLL 2, iar #acum când au ajuns la guvernare, refuză să-l publice! De ce?!

Опубликовано Telegraph Moldova Среда, 3 июля 2019 г.

Total
0
Shares
Total
0
Share