VIDEO // Raportului Guvernului, criticat de către Vasile Bolea, deputat afiliat Partidului ”Renaștere”: ”Nici PAS și nici premierul Recean nu au cu ce se mândri!”

Deputatul Vasile Bolea și lider al Partidului ”Renaștere” a comentat prezentarea raportului premierului pentru anul 2023, subliniind lipsa de merite a acestora.

Deputatul a afirmat că raportul prezentat nu reflectă realitatea și că nu oferă soluții pentru problemele Moldovei. Bolea a subliniat faptul că PAS și-a asumat responsabilitatea gestionării țării, dar că politica lor a dus la o militarizare excesivă a Moldovei, cu cheltuieli masive pentru echipamente militare inutile.

Referitor la aspectele economice, Bolea a atras atenția la discrepanța dintre prosperitatea elitelor politice și sărăcia tot mai mare a cetățenilor obișnuiți. Salariile exorbitante ale miniștrilor și deputaților sunt contrastate de realitatea în care majoritatea populației se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de locuri de muncă și a inflației crescute.

”Astăzi, în timp ce desfășuram o acțiune de protest împotriva PAS și a cabinetului de miniștri în funcție, premierul Recean a ieșit la tribună în parlament pentru a vorbi despre activitatea guvernului Moldovei în anul 2023 și despre modul în care PAS ne-a făcut pe toți ”fericiți”.

Sincer să fiu, nu avem de ce să fim mândri. Recean a început prin a spune că nu avem drone care să ne survoleze și că nu suntem în război, de parcă acest lucru ar fi meritul lor. Puterea PAS a început militarizarea Moldovei, cheltuind sute de milioane de lei pentru echipamente militare care nu sunt în stare să determine ce ne survolează.

În ceea ce privește „aspectele pozitive” ale economiei moldovenești, nici premierul Recean și nici restul guvernului nu au motive de mândrie. Poate că se pot mândri cu salariile lor și cu „vremurile bune” pe care le-au creat pentru ei înșiși. Miniștri care primesc între 70 și 100 de mii de lei. Deputați, printre care anul trecut erau 40 de milionari, anul acesta vor fi 63. În timp ce poporul Moldovei sărăcește în fiecare zi”, a scris deputatul pe pagina sa.

Amintim că Partidul ”Renaștere” a protestat astăzi în fața Parlamentului și au cerut demisia Guvernului Recean și PAS, în timp ce acesta prezenta raportul pentru anul 2023. Protestul de astăzi a adunat sute de oameni din toate categoriile sociale și și-au expus dezamăgirile față de direcția politică actuală a țării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share